Bomenplantdag 11 december 2021

zaterdag, 11 december

Beste leden, sponsors van de NBCCB en geïnteresseerden,

Hierbij willen we jullie uitnodigen voor een zeer speciaal evenement dat op zaterdag 11 december as. gehouden gaat worden. Wat gaan we doen? We gaan bomen en struiken planten! Zoals jullie wellicht weten heeft Sven Kallen van de Stichting Life Terra de (vanuit de Nederlandse ambassade georganiseerde) Nederlandse Ondernemersprijs gewonnen in 2020. Hij heeft bij de uitreiking van deze prijs beloofd om bij alle Nederlandstalige Business Clubs met de leden bomen te gaan planten. Het doel is dat er meer bomen op de wereld komen om de huidige klimatologische problemen aan te pakken en de NBCCB gaat hier uiteraard ook aan meewerken. Het wordt een evenement voor jong en oud.

Stichting Life Terra heeft een stuk grond gevonden bij Gata de Gorgos waar we “ons” bos gaan planten. De locatie heeft historische waarde (we planten naast de traditionele “lavadero” plaats van het dorp).

https://www.google.com/maps/place/38%C2%B046’57.4%22N+0%C2%B005’38.3%

Maar liefst 250 (!) bomen en struiken gaan wij planten:

Wat gaan we precies planten?

Olea europaea silvestris (Wilde olijf)

Quercus ilex (Steeneik)

Pistacia lentiscus (Mastiekboom)

Celtis australis (Europese netelboom)

Ceratonia siliqua (Algarrobo, Johannesbroodboom)

Fraxinus ornus (Pluim-Es)

Arbutus unedo (Aarbeiboom)

Juglans regia (Notenboom)

Na het planten van de bomen kun je de door jou geplante bomen volgen via deze link: https://www.lifeterra.eu/en/dashboard/events/69040358 (je hoeft niets te downloaden, alleen een email invoeren, er wordt een code verstuurd en na invoeren wordt het evenement actief in je browser).

(Bekijk hier een kort filmpje van Sven Kallen waarin hij zijn project verder uitlegt. 5.000.000 bomen planten in Europa! https://youtu.be/TFUOt-fzolM)

Het bomen planten begint om 11.00 uur ´s ochtends en duurt tot ongeveer 13.30 uur. Wij zorgen ervoor dat er toepasselijk eten en drinken aanwezig zal zijn, zoals oliebollen, appelflappen, warme chocolademelk, fruit, water, koffie en thee.

Alle leden en sponsoren zijn natuurlijk uitgenodigd, maar ook vrienden, familie, kinderen enzovoorts zijn welkom. Wij zullen als interim-bestuur ervoor zorgen dat er veel publiciteit rond dit evenement gemaakt gaat worden. We vinden het geweldig dat we op deze manier de natuur een handje kunnen helpen en dat we “ons eigen” NBCCB-bos samen gaan maken.

Het aanmelden gaat dit keer wat anders. Dat loopt via de Stichting Life Terra en kan via de volgende link:

https://forms.gle/i8inXzvSDdwuvKoj8

We verwachten veel aanmeldingen, dit is immers een uniek project!! Kom met je kinderen, neefjes, nichtjes. We doen het ook voor hun toekomst! (Ook ooms, tantes, familie, vrienden welkom hoor!)

NB. Het interim-bestuur heeft besloten dat hiermee het traditionele kerstdiner komt te vervallen. In plaats daarvan gaan we in januari een feestelijk nieuwjaarsviering houden. De datum en locatie en tijd worden later bekend gemaakt.

Namens het interim-bestuur:

Margriet H. van Dorp, MBT

Jur van der Meer

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij onze sponsors: