Koen Greven Boekpresentatie bij Zakenkring Valencia: Fútbol, in Spanje meer dan een religie

donderdag, 13 april

Zakenkring Valencia heeft de eer een mooi event te mogen aankondigen; Koen Greven, NRC Sportredacteur, komt naar Valencia om bij ZKV zijn nieuwe boek ‘Fútbol, in Spanje meer dan een religie’ te presenteren en te signeren. Ook al hou je niet van voetbal dan is het toch nog altijd interessant om te horen hoe iemand anders aankijkt tegen het land waar we allemaal zo van houden.

Het waar en hoe laat volgen binnenkort hier maar hou voor nu in ieder geval deze datum vrij.

Koen neemt wat exemplaren van zijn boek mee voor wie een gesigneerd exemplaar wil. Voor deze gelegenheid kost het  €20,-, cash te betalen, reguliere prijs is € 22,50.

Koen Greven

Koen Greven (1971, ‘s-Hertogenbosch) is sinds 1995 redacteur van NRC. Hij was er parlementair redacteur, werkte als verslaggever bij Binnenland en is sinds 2022 terug op de Sportredactie. Van 2015 tot 2022 was hij correspondent in Spanje. Greven reisde het hele land door op zoek naar verhalen die de Spanjaarden typeren.

Overal waar hij kwam, rolde wel een bal. Via het voetbal leerde hij het land tot in de kern kennen. Een passie die de Spanjaarden met elkaar verbindt, maar misschien nog wel meer van elkaar onderscheidt.

Fútbol, in Spanje meer dan een religie

Het boek Fútbol is voor iedereen die van Spanje en van voetbal houdt. Een portret van een land en haar bewoners. Spanje en de Spanjaard ontleed via de diepgewortelde voetbalcultuur. Clubliefde is vaak cultureel bepaald. Vraag een Spanjaard voor welke voetbalclub hij is en je weet hoe hij in het leven staat. Wie hij of zij adoreert en verafschuwt. Links of rechts is. In de zon of de schaduw zit. Spanje is het land van de tegenstelling. Van de rivaliteit. En dan is het ook nog eens verdeeld over zeventien uiteenlopende regio’s. Voetbal is een van de weinige gemene delers. Hoe diep de sport in het DNA van de Madrilenen, de Basken, de Catalanen, de Andalusiërs en de bewoners van andere regio’s zit wordt beschreven in dit boek.