Nationale Business Meeting Madrid 20 en 21 oktober

donderdag, 20 oktober

We blikken met tevredenheid terug op de geslaagde Nationale Businessmeeting en de uitreiking van de ondernemersprijs 2022.

Onze dank gaat uit naar de Dutch Business Club Madrid voor de organisatie van de Nationale Business Meeting, en iedereen die bij de voorbereiding en uitvoering van dit mooie evenement betrokken was. We willen alle Nederlandse ondernemers hartelijk bedanken voor hun enthousiaste deelname aan de competitie en hun unieke bijdrage.

Onderstaand vindt u het persbericht van de jury.

Pascal Jorritsma winnaar Nederlandse Ondernemersprijs Spanje 2022

Wouter Draijer wint Startersprijs, Mariël Koerhuis de Managersprijs

Afgelopen week vond tijdens de Nationale Business Meeting (NBM) op 20 oktober in Madrid de prijsuitreiking plaats voor de beste Nederlandse ondernemer, de beste starter en de beste manager in geheel Spanje.

Pascal Jorritsma van Air8 won de Ondernemersprijs. Wouter Draijer van Solarmente was de winnaar van de Startersprijs.

Mariël Koerhuis van het Johan Cruyff Institute werd gekozen tot de Beste Nederlandse manager. Alle finalisten ontvingen hun prijzen van de nieuwe ambassadeur in Spanje Roel Nieuwenkamp.

De winnaars van de Ondernemersprijs en Startersprijs werden gekozen op grond van de bevindingen van de jury én de aanwezigen in de zaal. Andere finalisten voor de Ondernemersprijs waren Rigtmar Brandenburg van Baja Bikes en Robain de Jong van Ecoscooting. In de categorie Startersprijs waren Bas Dekker van Soto Solar en Joris van der Heijden van Controller for a Day bij de genomineerden. Inge Kormelink van Clínica Tambre en Erik Ottens van Yource werden genomineerd in de categorie Beste Manager.

Special Awards

Daarnaast ontving een aantal ondernemers een Special Award, omdat zij volgens de jury op specifieke beoordelingscriteria bijzondere prestaties hebben geleverd. Pepe Blomsma van Oscala Nearshore IT Development, Leon Bouma van Canon Business Center Barcelona, Helen Broggi-van Esch van La Terraza by Helen, Annebeth Vis van Barcelonatips en Peter Wolff van Clean Energy Solutions ontvingen deze Special Award als ondernemer. Ook waren er Special Awards voor de managers Sidney Beekhuis van Zeeman Spanje en Alex Bogman van Nationale Nederlanden.

Ambassade en Nederlandse Business Clubs

De periodieke prijs voor de beste Nederlandse ondernemers in Spanje is een initiatief van De Nederlandse ambassade in Spanje en de aangesloten Nederlandse Business Clubs in Spanje. Toekenning van een of meerdere Nederlandse Ondernemersprijzen heeft als doel om het Nederlandse bedrijfsleven in Spanje in het algemeen, en de genomineerde ondernemers en hun onderneming in het bijzonder, positief in Spanje te positioneren. Daarnaast wil de organisatie startende ondernemers stimuleren in hun opstartfase.

Evenement

De prijzen werden uitgereikt tijdens een succesvolle editie van de NBM in Madrid onder leiding van de voorzitter van de jury van de Nederlandse Ondernemersprijs Spanje Margriet van Dorp. Het evenement vond plaats op de twintigste verdieping van het kantoorgebouw van EY in de hoofdstad. Het centrale thema was ‘Ondernemerschap in roerige tijden: aanpassen en transformeren’. Naast de prijsuitreiking besprak Marcel Jansen, Universitair hoofddocent aan de Universidad Autónoma de Madrid en onderzoeker van FEDEA, als keynote spreker dit thema vanuit macro-economische perspectieven. Ook was er een rondetafelgesprek met Robert Assink (CEO Interxion) Frank Jan Risseeuw (COO ING Spanje&Portugal), Alexander Wit (Managing Partner PHI Industrial en oud-winnaar van de Ondernemersprijs, editie 2018), Marcel Jansen en Clara Van Willigen, Hoofd Economische Dienst van de Nederlandse ambassade in Spanje, gemodereerd door Rop Zoutberg, correspondent van de NOS in Spanje.

De NBM is een tweejaarlijks evenement voor het Nederlandse bedrijfsleven in Spanje en was dit keer georganiseerd door The Dutch Business Club Madrid.

Website Ondernemersprijs: handelmetspanje.com/nl/2022-ondernemersprijs/

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met MADEA@minbuza.nl

Tot slot, feliciteren we nogmaals van harte de winnaars van de Nederlandse ondernemersprijs 2022!

We kijken uit naar de volgende editie van de ondernemersprijs in 2024 en verheugen ons op toekomstige Nederlandse ondernemersinitiatieven in Spanje!

NB. De Nederlandse Ondernemersprijs in Spanje is een initiatief van de Nederlandse Ambassade in Madrid en wordt mede mogelijk gemaakt door EY.