Workshop Leden voor Leden #5 - Op weg naar een Lean Cultuur

woensdag, 18 mei

 

View in browser

Workshop Leden voor Leden # 5 – Op weg naar een Lean Cultuur

De vijfde workshop van de serie Leden voor Leden wordt gedaan door Ben Leo van Olive Operations en heet “Op weg naar een Lean Cultuur”

Verandering is de nieuwe constante in de strategie van bedrijven en organisaties. Externe factoren, zoals de opkomst van het interactieve internet en sociale media, hebben gezorgd voor disruptie en transformaties. Vandaag kampen bedrijven met een veranderende context, die van binnenuit komt. Hoe zorg je voor betrokken medewerkers? Hoe trek je talent aan en hoe bied je hen ‘purpose’? En vooral: hoe doe je dat alles wanneer de druk op meer efficiëntie en betere rendementen enkel toeneemt?

Als partner van Olive Operations en RentMyBrain, als executive coach en als CFO van Medialaan en De Persgroep kon Ben Leo dergelijke zoektochten vanop de eerste rij mee beleven. Als projectsponsor en als consultant werd hij gevraagd om via lean management te zorgen voor een betere performance en meer connectie bij medewerkers. De specifieke methodologie en de doordachte implementatie effenden uiteindelijk het pad naar een leancultuur. Het resultaat uit zich in meer rendement, meer betrokkenheid en zingeving bij de medewerkers en meer waarde voor de klant.

Deze ervaringen, zowel in grotere bedrijven als in KMO’s, uit diverse sectoren, zijn beschreven in zijn boek “op weg naar een leancultuur”. Doorspekt met sprekende voorbeelden, business cases en op basis van eigen ervaring zal Ben de voordelen van procesoptimalisatie, van “operational excellence” en van lean management graag toelichten. Nuttig en bruikbaar voor élke organisatie en voor elke ondernemer!

Meet Ben Leo

Ben Leo is partner bij Olive Operations

Als executive bij DPG Media, vele jaren als CFO, kreeg ik een passie voor merken, voor processen, voor continue verbetering en, als gevolg, voor een stevig rendement. Als business coach evolueerde ik naar coachend leiderschap. Met veel aandacht, voluit aanwezig zijn en als ‘question thinker’ haal ik het beste in de medewerkers naar boven.

Rendement en engagement komen samen in ‘Op weg naar een leancultuur’, het managementboek dat in 2020 bij Pelckmans verscheen.

Van nature uit ben ik nieuwsgierig, met een neus voor talent en voor opportuniteiten. Ik kijk strategisch vooruit en holistisch breed en kan net zo goed pragmatisch met beide voeten in de modder staan.

Fietsen doe ik zo hard ik kan en dat geeft me rust. Lucie is m’n partner, klankbord en zoveel meer. En ik ben fiere papa van Matthias en Thomas.

Linkedinprofiel Ben

 

WORKSHOP

Datum: Woensdag 18 mei 2022

Tijd: inloop vanaf 18.00, start workshop 18:30

Locatie: Vortex Centro , C/ de Sorní, 12, 46004 València

Kosten: ZKV leden gratis, Niet-leden € 10,- p.p.

Na afloop wordt een drankje verzorgt door Olive Operations

 

Ik doe mee