Dick Kuizenga - European VIP Security

Ik ben geboren op 31 juli 1953 in Vlaardingen, ik bezit de Nederlandse nationaliteit en ben gehuwd. Ik begon mijn loopbaan bij de Koninklijke Marechaussee en werkte o.a. op de luchthaven Schiphol. Verder nam ik deel aan de beveiliging van de Koninklijke familie op paleis ´Soestdijk´ en kasteel ´Drakensteyn.

Na mijn overplaatsing naar de Amsterdams politie werkte ik op bureau ‘Lijnbaansgracht’, onder leiding van commissaris Gerard Toorenaar en was daarnaast commandant van een ME team van de Koninklijke Marechaussee.

Vervolgens was ik werkzaam bij de Recherche Vreemdelingendienst (gespecialiseerd in falsificatie) en Bureau Ernstige Delicten en Moordzaken.

Daarnaast was ik gelijktijdig vrijwilliger bij de brandweer in Weesp gedurende 23 jaar.

Na 15 jaar was ik toe aan een volgende stap en heb European VIP Security bv opgezet. De combinatie politie en brandweer was een prima basis om diensten, trainingen en andere producten op het gebied van beveiliging, brandveiligheid, persoonsbeveiliging, bedrijfsveiligheid, evacuatie etc. aan te bieden.

Tevens was ik voorzitter van de International Federation of Hotel Security management.

Ik geef veel lezingen aan medewerkers van bedrijven m.b.t veilig reizen, gedrag op vliegvelden en hotel. Tevens geef de cursus levens reddende handelingen waar stabiliseren van een slachtoffer voorop staat.

Op verzoek doe ik security & safety audits in huizen en bedrijven, hoe is het gesteld met de algemene veiligheid? het hang en sluitwerk en de brandveiligheid. Voorbeeld: veel huizen in Spanje zijn voorzien van tralie werk, prima om criminelen buiten te houden maar houdt u er rekening mee dat bij bv brand in uw huis u er uit moet kunnen !

Het was mij opgevallen dat er in Spanje veel te weinig AED’s defibrillators zijn, als ze er al zijn, zijn ze vaak onduidelijk in gebruik en zijn mensen bang, door onwetendheid dat ze een schok kunnen krijgen om de Aed te gebruiken.  Ik ben daarom de meest gebruik vriendelijke aed de Cardiaid gaan verkopen in Spanje, Zeker op iedere sportlocatie hoort er 1 te zijn, bedrijven maar ook personen kopen er 1 voor thuis de prijs zal u niet tegen vallen.

Heeft u een branddeken in huis? weet u wel die lelijke rode deken die als u hem heeft achter in een kast ligt ! Heeft u een rookmelder in huis, die u snel waarschuwt? Denk daarbij dat het goedkope stroomtarief ´s nachts is en de meeste afwasmachines, wasmachines  ´s nachts draaien. Een kortsluiting veroorzaak brand, Extra risico’s zijn de batterijen van elektrische fietsen en telefoonopladers.

Ik geef advies en verkoop van camera systemen, design branddekens, rookmelders en kleine blussers  die in geen huis mogen ontbreken. Kijk hiervoor aub op onze website www.europeanvipsecurity.es

Ik ben inmiddels resident in Spanje en woon in Xabia, Calle Osa mayor 8, 03730

Ik hoop op kort termijn met u allen kennis te maken

Met vriendelijke groet,

Dick Kuizenga

www.europeanvip.nl

www.europeanvipsecurity.es

mobiel +31 650503708

email : dick@europeanvipsecurity.es